home
homeover kameleonwaaromPersoonlijke begeleidingloopgroepwandelgroepenKomodo BootcampOethoester Looprunning therapiesportief wandelenBusiness RunningRunning Blindcontactvoorwaarden
 

 

twitter linkedin

 

Webdesign: Douwe Oppewal
Tekst: Annemarie van den Donk
Foto's: Marlous Taselaar

 


Oethoesterloop Uithuizen dupe van verschuivingen in hardloopcircuit

De organisatie van de Oethoesterloop heeft met pijn in het hart besloten om de gezellige en populaire Hardloopwedstrijd en wandeltocht rond Uithuizen dit jaar niet door te laten gaan. Door allerlei verschuivingen in de hardloopkalender, moest de Oethoesterloop plotseling de concurrentie aangaan met de Lopster Torenloop.
Eind vorig jaar was zaterdag 7 juli al vastgelegd bij de organisatie die de chiptiming van hardloopwedstrijden in Groningen verzorgt. De Oethoesterloop zou voor het 7e opeenvolgende jaar begin juli worden gehouden. Vorige maand bleek dat op diezelfde dag ook de Lopster Torenloop staat gepland, die dit jaar voor het eerst is opgenomen in het Ommelander loopcircuit.
De organisatie in Loppersum wilde eventueel uitwijken naar een zaterdag eerder, maar dan wordt in Appingedam de Stadsloop georganiseerd, die op haar beurt weer was verschoven met het oog op de TT-Run in Assen. Een andere datum is volgens de Lopsters niet mogelijk, in verband met alle andere activiteiten in het dorp waar ook veel vrijwilligers voor nodig zijn.
De Oethoesterloop bood zelfs hulp van hun organisatie en vrijwilligers aan, zodat de Lopster Torenloop op een andere datum gehouden kon worden, maar daar wilden de Lopsters niets van weten. De organisatie van de chiptiming heeft een poging gedaan te bemiddelen en kwam met het voorstel om de beide loopwedstrijden dan op dezelfde zaterdag te houden, de één ’s middags en de ander ’s avonds.
De organisatoren van de Oethoesterloop zien dat niet zitten, omdat dan beide wedstrijden te weinig deelnemers zullen hebben, omdat hardlopers niet twee wedstrijden op één dag lopen. De vrijwilligers van de Oethoesterloop hebben daarom, hevig teleurgesteld, besloten om de wedstrijd dit jaar niet door te laten gaan. De organisatie bekijkt nu of het mogelijk is om de loop volgend voorjaar te houden.

Organisatie Oethoesterloop:
John Walker
Natalie Kalma
Tineke Hemmes
Jan Vos
Ineke Berendsen
Henk Bakker
Eppie Werkman
Geert Jan Reinders
Magriet Taselaar.

 


 

Oethoester Loop 2017

De Oethoester Loop was weer een groot succes. Bekijk hier de foto's.

 


 

Oethoester Loop 2016

 

Zaterdag 9 juli was het zover de 5e Oethoesterloop en het weer was weer zo als het bij de Oethoesterloop hoort namelijk warm maar dat mocht te pret niet drukken. We hadden 156 deelnemers en van de loopgroep waren er 11 die een PR hebben gelopen dus dat is heel goed mogelijk met warm weer. Wij danken iedereen die mee gelopen heeft en zien jullie graag volgend jaar weer terug.

Voor degene die het niet goed mee hebben gekregen, de shirts zijn vanaf 29 augustus tot 1 november af te halen bij Tineke Hemmes, Ossegang 8 te Uithuizen tussen 16.00u en 20.00u of bij Aristo , Wijmerspad 19 in Loppersum van 8.30 tot 18.00 u.


De link naar de uitslagen luidt: http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2016070900971


Foto link 1 is van Herman Hemmes.
Foto link 2 is van Hans Berendsen.
Foto link 3 is van Jan Huizinga.

https://goo.gl/photos/8Htkwpyvbq7rp1GS8

https://goo.gl/photos/ZCPRRYD2ZCyB6Eqw6

https://goo.gl/photos/iPRizng4AgTZjzHQ6