homeover kameleonwaaromPersoonlijke begeleidingloopgroepwandelgroepenKomodo BootcampOethoester Looprunning therapiesportief wandelenBusiness RunningRunning Blindcontactvoorwaarden
 

 

twitter linkedin

 

Webdesign: Douwe Oppewal
Tekst: Annemarie van den Donk
Foto's: Marlous Taselaar

 

De ervaring van Corry

 

Hardlopen met Magriet

Iemand vroeg me: ”Magriet is zeker streng in de individuele begeleiding?” Mijn antwoord hierop: ” Nee, Magriet is helemaal niet streng. Ze stimuleert op een positieve manier.”

Als beginnend hardloper (helemaal geen conditie en niet jong meer: 50+) begon ik in april bij Magriet met een beginnerscursus hardlopen. In een klein groepje, heel laagdrempelig begon ik met hardlopen. In begin kostte een minuut hardlopen me veel moeite. Maar na 8 weken kreeg ik de smaak te pakken: ik wilde verder met mijn conditie verbeteren.

Aansluiten bij de loopgroep was voor mij een brug te ver, dus ging ik individueel lopen met Magriet. Een keer per 2 weken liep Magriet naast me. Als een kameleon paste ze zich aan aan mijn stemming: wel praten prima; (soms) niet praten ook goed, en aan mijn looptempo. Zonder op of aanmerkingen liep ze naast me en liet mij het tempo bepalen. Dan, op het juiste moment rolde ze als een kameleon haar tong uit: ”kom op, tikkie erbij, rechtop, armen laag en voeten omhoog.” Altijd stimulerend en uitnodigend.

De aanwijzingen van Magiet blijven me bij, vooral als ik moe wordt en de neiging heb om op te geven. En het helpt! Ik kan nu een trap oplopen zonder last te hebben van vermoeide benen en een hijgende ademhaling. Inmiddels loop ik mee in de loopgroep in Eenrum en ben lid geworden. Dat had ik een half jaar geleden nooit gedacht!

Corry Theeuwes