homeover kameleonwaaromPersoonlijke begeleidingloopgroepwandelgroepenKomodo BootcampOethoester Looprunning therapiesportief wandelenBusiness RunningRunning Blindcontactvoorwaarden
 

 

twitter linkedin

 

Webdesign: Douwe Oppewal
Tekst: Annemarie van den Donk
Foto's: Marlous Taselaar

 

De ervaring van Jilke

 

Begin vorig jaar heb ik contact opgenomen met Magriet, dit omdat ik graag weer plezier wilde krijgen in de loopjes in de regio. In het jaar daarvoor ging ik helemaal stuk in het loopje van het buurcontactloopcircuit in Ten Boer.

Magriet kwam eerst bij mij thuis om te vragen hoe haar bijdrage zou kunnen zijn in het genieten van het hardlopen terug te krijgen. Wij zijn maar gewoon begonnen en Magriet is mij gaan observeren. Had in het begin erg veel problemen met de ademhaling, dat werd na verloop van tijd stukken beter.
De afgelopen keer heb ik zelf een heel stuk gewoon met haar kunnen spreken tijdens het lopen. Wij hebben getraind op mijn houding tijdens het lopen en met diverse intervalletjes heb ik nu eindelijk weer het plezier terug. Vorige week liep in weer in het buurcontactloopcircuit in Uithuizermeeden en natuurlijk de omstandigheden waren goed maar zie dat ik weer aan het genieten ben. Ik ben er nog niet maar zie toch dat het veel beter gaat.

Naast mijn drukke werkzaamheden met mijn eigen adviesbureau is het heel erg plezierig om af en toe de loopschoenen aan te trekken. Magriet is erg deskundig op haar vakgebied en omdat zij ook heel veel bezig is met diverse loopgroepen en 1 op 1 trainingen, zie je ook dat zij er ook veel plezier in heeft om dit soort trainingen erbij te doen. Ik zou het iedereen willen aanraden om:  als je een tijdje in en dipje zit met het hardlopen zoek er deskundige hulp bij.

Ik ga gewoon door nu en heb de smaak van het hardlopen weer volledig terug. Een advies voor een ieder als het even niet goed gaat, ga gewoon rustig aan beginnen te trainen met of zonder een schema en vraag om hulp als je dit nodig hebt. De hardloopsport is voor iedereen oké.

Jilke