homeover kameleonwaaromPersoonlijke begeleidingloopgroepwandelgroepenKomodo BootcampOethoester Looprunning therapiesportief wandelenBusiness RunningRunning Blindcontactvoorwaarden
 

 

twitter linkedin

 

Webdesign: Douwe Oppewal
Tekst: Annemarie van den Donk
Foto's: Marlous Taselaar

 

Hallo, ik ben Magriet Taselaar-Vegter. Van harte welkom op mijn website van Kameleon loopbegeleiding.

Magriet Taselaar-Vegter

Hallo, ik ben Magriet en heb een eigen bedrijf in het bewegen ( in letterlijke zin des woords) van mensen. Ik geef hardloop en wandeltraining aan mensen van allerlei leeftijden en disciplines. Daarnaast ben ik gecertificeerd bootcamp trainer.

Hardlopen is goed voor de conditie, je voelt je sterker en vitaler, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik train verschillende hardloopgroepen in de regio Noord - Groningen.

Behalve dat ik zelf hardloop- en wandeltrainingen organiseer word ik ook ingehuurd door:
Aerobic SVU Uithuizen
Heren Gym SVU Uithuizen
Dames Gym SVU Uithuizen
Aerobic Sportcentrum de Oude Fabriek Uithuizermeeden
Swing je Fit Sportvereniging Eenrum
Outdoor Fitness Dorpsbelangen Usquert
Senioren Gym Sportvereniging Usquert
Wandeltraining Gezinshuis Margriet Uithuizen


Waarom heet mijn bedrijf Kameleon-Loopbegeleiding?

Vroeger toen ik nog bij de bank werkte herkende sommige collega’s mij soms niet meer, omdat ik weer van kapsel en/ of haarkleur was veranderd. Ze zeiden dan tegen mij:
Goh je bent ook net een kameleon, niets zo veranderlijker als jij!!

Tevens is een kameleon soms vol kleur en soms helemaal niet. In mijn groepen lopen ook mensen die soms vol kleur en levendigheid zijn en soms denken, laat mij maar rustig in de menigte opgaan, niet te opvallend.

Ook mijn groepen ( wandel en hardloop) zijn zeer gemêleerd: Van 11 jaar oud tot 73, van recreatief tot fanatiek wedstrijdloper.
En het kan allemaal, in de groepen is daar ruimte voor en heeft men begrip voor elkaar en we proberen elkaar iedere keer weer te enthousiasmeren.

Daarom is het ook zo gezellig om bij Kameleon-Loopbegeleiding te trainen…. Iedereen is welkom.

 

Kameleons

Kameleons zijn reptielen en familie van de hagedissen. Ze komen bijna overal op het Afrikaanse continent voor en in bepaalde regio’s in Azië en Zuid-Europa. In totaal zijn er meer dan 160 soorten kameleons in verschillende soorten en maten en verscheidene kenmerken. Zo zijn er zelfs enkele gehoornde kameleons. Het belangrijkste kenmerk van kameleons is dat ze van kleur kunnen veranderen. Drachtige vrouwtjes hebben meestal hele felle afweerkleuren, terwijl bij gevaar een kameleon vaak overgaat in de kleur van de omgeving. Ook opvallend aan kameleons is hun lange tong die razendsnel in en uit kan rollen om insecten te pakken. Kameleons zijn dan ook carnivoren. Van de Reuzenkameleon is zelfs bekend dat hij kleine zoogdieren en jonge mussen eet. Daarnaast hebben kameleons geen oor. Echter kunnen ze toch trillingen van 200 tot 600 Hz waarnemen. Er is helaas over veel soorten nog heel weinig bekend. Misschien dat we in de toekomst nog meer leuke feiten te weten komen over deze kleurrijke reptielen.

Foto's en tekst: Gerben Elzinga